Utforsk Kongsvingers byhistorie

Velkommen til historiske og litterære byvandringer i sommerferien! De historiske vandringene skjer på onsdager, f.o.m. 10. juli. Fredager er det litterære vandringer, f.o.m. 12. juni.

Billetter koster 150,- per person og gir inngang både på Kvinnemuseet og Kongsvinger museum. Billettene kjøpes på nett, se nedenfor (evt. kan du kjøpe den over disk på Kongsvinger museum, Gyldenborg, senest 13.30 samme dag som vandringen skal skje).
Merk antallsbegrensing på de historiske byvandringene på onsdager!

Øvrebyvandringer i sommer

Hver onsdag kl. 14.00 i sommer f.o.m. 10. juli møter du oss på Kongsvinger festning. Her starter vår byvandring, og her starter også Kongsvinger bys historie. Vi forteller om livet på festningen, før vi vandrer ned festningsbakken og gjennom den vernede trehusbebyggelsen i Øvrebyen.

Vi stopper også innom rittmester Harald og Nina Aamodts bolig, hvor du får oppleve en unik embedsmannsleilighet innredet på 1920-tallet. Bli kjent med byhistorien og mange av de fargerike personlighetene som har hatt tilhold her!

Turen ender på Kvinnemuseet i Løkkegata, der bohemforfatter Dagny Juel vokste opp. Byvandringen varer om lag 75 minutter, og det er 20 billetter til hver vandring.

Den vernede gamle trehusbebyggelsen under Kongsvinger festning er sjarmerende både sommer og vinter. Utover de planlagte byvandringene i sommer, tar vi imot bestillinger for grupper etter avtale - hele året!

HISTORISKE ØVREBYVANDRINGER


Onsdag 10. juli 14.00
Onsdag 17. juli 14.00
Onsdag 24. juli 14.00
Onsdag 31. juli 14.00
Onsdag 7. august 14.00
Onsdag 14. august 14.00

Byvandringene starter på festningen, og koster 150,- per person.

Tekst om de litterære vandringene under bildet

 • SPOR I ORD Levi Henriksen
 • SPOR I ORD Ågot Gjems Selmer
 • SPOR I ORD - Aasmund Olavsson Vinje
 • Porten, festningen
  Portene på Kongsvinger festning
 • Hus og hager i Storgata, Øvrebyen, i vårblomstring
  Mona Holm / Kvinnemuseet, Anno
 • Kongsvinger festning
 • Aamodts leilighet
  Lisbeth A. Chumak/Kongsvinger museum
 • OddFellow bakgård
  Vår i Øvrebyens mange fine gårdsrom

NYHET – SPOR I ORD. En litterær byvandring!

På fredager i sommer f.o.m. 12. juli kan du følge i fotsporene til Jonas Lie og Dagny Juel, Heidi Linde og Levi Henriksen. Alle har skrevet om, fra og i Kongsvinger.

I anledning bokåret 2019, og museets nye utstilling SPOR I ORD, tilbys i år litterære byvandringer! Du får høre om forfatterne fra Kongsvinger, forfattere som har latt seg inspirere av Kongsvinger, og litterære univers som finner sted her i byen, mens vi vandrer fra festningen der Vinje skildret utsikten i 1860, gjennom Øvrebyens vernede trehusbebyggelse, til dikterhjemmet Rolighed, der Kvinnemuseet ligger i dag. Billetten gir også inngang på både Kongsvinger museum og Kvinnemuseet.

Vandringen tar om lag en time, det er ingen begrensninger på antallet.

LITTERÆRE ØVREBYVANDRINGER


Fredag 12. juli 14.00
Fredag 19. juli 14.00
Fredag 26. juli 14.00
Fredag 2. august 14.00
Fredag 9. august 14.00
Fredag 16. august 14.00

Byvandringene starter på festningen og koster 150,- per person.