Utforsk Kongsvingers byhistorie

Museet tilbyr byvandringer med ulike tema: En byhistorisk vandring og en omvisning med litteratur som tema.

Historiske byvandringer

Våre byvandringer starter oppe på Kongsvinger festning. Her starter også Kongsvinger bys historie. Vi forteller om livet på festningen, før vi vandrer ned festningsbakken og gjennom den vernede trehusbebyggelsen i gamlebyen, kjent som Øvrebyen. Bli kjent med byhistorien og mange av de fargerike personlighetene som har hatt tilhold her! 

Den vernede gamle trehusbebyggelsen under Kongsvinger festning er sjarmerende både sommer og vinter. Utover de planlagte byvandringene i sommersesongen, tar vi imot bestillinger for grupper etter avtale hele året!

 • Porten, festningen (Foto/Photo)
  1/5
  Portene på Kongsvinger festning
 • Hus og hager i Storgata, Øvrebyen, i vårblomstring (Foto/Photo)
  2/5
  Mona Holm / Kvinnemuseet, Anno
 • Kongsvinger festning (Foto/Photo)
  3/5
 • Aamodts leilighet (Foto/Photo)
  4/5
  Lisbeth A. Chumak/Kongsvinger museum
 • OddFellow bakgård (Foto/Photo)
  5/5
  Vår i Øvrebyens mange fine gårdsrom

"Spor i ord" En litterær byvandring

Levi Henriksen har sin skrivestue på Kongsvinger museum, og museet har en utstilling om forfattere fra Kongsvinger og litteratur om Kongsvinger. Vi har derfor laget en litterær byvandring i tilknytning til disse tilbudene.

Du får høre om forfatterne fra Kongsvinger, forfattere som har latt seg inspirere av Kongsvinger, og litterære univers som finner sted her i byen, mens vi vandrer fra festningen der Vinje skildret utsikten i 1860, gjennom Øvrebyens vernede trehusbebyggelse, til dikterhjemmet Rolighed, der Kvinnemuseet ligger i dag. 


 • SPOR I ORD - Aasmund Olavsson Vinje (Foto/Photo)
  1/3
 • SPOR I ORD Ågot Gjems Selmer (Foto/Photo)
  2/3
 • SPOR I ORD Levi Henriksen (Foto/Photo)
  3/3

Felles informasjon om våre vandringer

Våre vandringer varer i om lag 80-90 minutter. Vi starter oppe på Kongsvinger festning med oppmøte foran inngangen til Kommandantboligen. 

Minstepris for bestilt vandring er 1500,- kr. For grupper over ti personer koster det 150,- kr. per person. Det kan komme tillegg for vandringer på helligdager eller kveldstid.