Utforsk Kongsvingers byhistorie

Bli med på en av våre guidede vandringer i sommerferien!

Hver onsdag og fredag kl. 14.00 i sommer møter du oss på Kongsvinger festning. Her starter vår byvandring, og her starter også Kongsvinger bys historie. Vi forteller om livet på festningen, før vi vandrer ned festningsbakken og gjennom den vernede trehusbebyggelsen i Øvrebyen.

Publikum får også titte innom Harald og Nina Aamodts bolig, en embedsmannsleilighet innredet på 1920-tallet. På veien blir du kjent med byhistorien og mange av de fargerike personlighetene som har hatt tilhold her. Turen ender på Kvinnemuseet i Løkkegata, der bohemfofatter Dagny Juel vokste opp.

Vandringen tar om lag en time og 20 minutter.

Den vernede gamle trehusbebyggelsen under Kongsvinger festning er sjarmerende både sommer og vinter. Utover de planlagte byvandringene i sommer, tar vi imot bestillinger for grupper etter avtale - hele året!

Billetter på nett

I år tilbyr vi billettsalg på nett! Billetter får du her, eller de kan kjøpes på Kongsvinger museum, Gyldenborg, senest kl. 13.45 samme dag

Billetten koster 150,-  kr per person. Billetten gir også inngang både på Kvinnemuseet og Kongsvinger museum.

• IMG_2551.JPG
  • Hus og hager i Storgata, Øvrebyen, i vårblomstring