Hopp til hovedinnhold

"Louise - en dronning i skyggen av konger"

Historiker Oskar Aanmoen har skrevet en ny bok og det blir boklansering på museet 15. februar. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med dronning Louise og hennes historie gjennom forfatterens funn.

Torsdag 15. feb

Kl. 19:00. Museet åpner dørene 18:30.

Boklansering m/foredrag. Varer i ca. 1 1/2 t. Vi selger kaffe, te, brus og noe attåt.

Inngang: 100,-

Kjøp dine billetter på vår hjemmeside her:

Boklansering: Louise - en dronning i skyggen av konger | ANNO MUSEUM AS (duell.no)

Eller kjøp i døra.

Aanmoen holder et foredrag om dronningen hvor han vil fortelle hennes historie og om arbeidet med boka.
Dronning Louise var en av de kongelige som besøkte Kongsvinger på sine reiser mellom Stockholm og Kristiania, og Aanmoen har funnet noen interessante kilder om hennes oppfatning av byen.

Det blir boksignering etter foredraget.

  • Omslaget til boken Louise en dronning i skyggen av konger av Oskar Aanmoen
    1/1
    Oskar Aanmoen

Forfatteren om boken:

Hvem var Louise? Kort sagt, hun var som hundrevis om ikke tusenvis av kvinnelige kongelige, en kvinne som har blitt kastet inn i skyggen av de store mennene som stod rundt henne. Louise ble født som prinsesse av Sverige og Norge. Hun ble fratatt muligheten til å regjere som dronning over disse nasjonene fordi hun var kvinne. Da Louise døde, døde hun som dronning av Danmark, gjennom sitt ekteskapet. Louise var også kvinnen som så hennes fødeland gå i oppløsning og to av sønnene hennes bli europeiske konger. Dette er historien om nok en glemt stor kvinne, vår egen monarks oldemor. Dette er historien om Louise.

  • Profilbilde av Oskar Aanmoen. Blå bakgrunn og ung gutt i blå dress.
    Oskar Aanmoen

Om forfatteren:

Oskar Aanmoen har en mastergrad i historie ved Universitetet i Oslo. Han har også studert historie ved University of Melbourne og Harvard University. Han er kongehusereporter og senior europakorrespondent for britiske Royal Central. Faglitterær forfatter. Tidligere politisk kommentator i Aftenposten og Romerikes Blad.

Aanmoen er et aktivt medlem i Kongsvinger-Vinger historielag.

Publikasjoner: Napoleons norske forrædere (2019), Karl Johans kroningsreise: Unionskongens ferd gjennom Norge høsten 1818 (2018), artikkelen: "Karl Johans opphold i Christiania". I boken: Kroningsåret 1818. Sverige (2018), Ulovlig forbindelse med fienden (2018), Christian Astrup: Fra Våler til Quislings bord (2017), Hof stavkirke (2016) og Aanmoen 1346-2013: En slekts historie (2013).

Trykk her for å se Aanmoens bøker på Kongsvinger bibliotek.