Hopp til hovedinnhold

Elvis Presley Boulevard

Da Levi Henriksen slo gjennom som forfatter, ble han også kjent for skrivestua i «Elvis Presley Boulevard», et spøkefullt navn på en liten veistump på Granli, i utkanten av Kongsvinger. Skrivestua har nå gjenoppstått på Kongsvinger museum.

"Elvis Presley Boulevard" er en utstilling over Levi Henriksens forfatterskap og skrivemiljø, men også en faktisk skrivestue. Her skal han arbeide når han ikke er ute på turnè med forfatterskapet eller bandet Babylon Badlands. Levi har hentet mye inspirasjon fra sitt tidligere bosted Granli når han har konstruert sin fiktive bygd "Skogli", så kanskje gjennoppstår også noe av det litterære Skogli på museet? Skrivestua er hvertfall innredet av Levi Henriksen selv i samarbeid med Kongsvinger museum.

Nyvinningen «Elvis Presley Boulevard» blir et viktig tilskudd til vårt arbeid med litterær formidling i og fra Kongsvingeregionen, og museet er veldig glad for samarbeidet med Levi Henriksen.

ØNSKER DU BESØKE SKRIVESTUA?

Skrivestua er åpen etter avtale. Du kan få omvisning i skrivestua ved å kontakte oss på e-post eller telefon:

kongsvinger@annomuseum.no / 62 88 82 90

  • 1/1
    Forfatter Levi Henriksen

Museene i Anno Kongsvingerregionen har en satsing på litteraturformidling, og forvalter allerede arven etter flere av våre forfattere, som Dagny Juel, Sigurd Hoel og Hans Børli. I 2019 åpnet utstillingen «Spor i ord» om forfattere i med tilknytning til Kongsvinger, og Kongsvinger museum tilbyr litterære byvandringer i sommersesongen. 

Prosjektet er initiert av Visit Kongsvingerregionen og støttet av Innlandet fylkeskommune og Kongsvinger kommune.

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1