Jul på museet

Lørdag 27. november går det tradisjonsrike Julemarkedet i Øvrebyen av stabelen, og vi byr til med julestemning på Kongsvinger museum!

  • Erik Werenskiold: "Nisser som sloss", forarbeid til omslag P.Chr. Asbjørnsen og J. Moe, Eventyrbog for Børn 2. Norske Folkeeventyr, 1884. Foto: Nasjonalmuseet (Foto/Photo)
    Erik Werenskiold: "Nisser som sloss", forarbeid til omslag P.Chr. Asbjørnsen og J. Moe, Eventyrbog for Børn 2. Norske Folkeeventyr, 1884. Foto: Nasjonalmuseet

Kongsvinger museum er åpent med juletilbud i museumsbutikken og kafeen. Du kan besøke årets nye utstilling «HJEMLAND – Erik Werenskiold og Kongsvinger 1855–1905». Det blir minikino med en klassisk julefilm, og vi går rundt juletreet sammen med selveste Nissemor. Du er også invitert til å besøke Levi Henriksens skrivestue, der han har skrevet store deler av den nye boka si.

Kongsvinger museum er åpent med juletilbud i museumsbutikken og kafeen. Besøk årets nye utstilling "HJEMLAND - Erik Werenskiold og Kongsvinger 1855-1905.

Museet er åpent kl. 11.00–16.00, og her er dagens program:

kl. 13.00: Minikino
kl. 13.30: Omvisning i Levi Henriksens skrivestue
kl. 15.00: Gang rundt juletreet utenfor museet
kl. 15.30: Omvisning i Levi Henriksens skrivestue

Velkommen til en stemningsfull start på adventen!
(Vanlig inngangsbillett gjelder)

Morsomme julegaver i museumsbutikken!

Kongsvinger  museum har mange unike produkter i sin butikk, blant annet gaveartikler med Erik Werenskiold-motiver. Vi har også et stort utvalg lokalhistorisk litteratur. Her finnes kanskje noe til "den som har alt"? 

  • Stemningsfullt i Kongsvingers gamleby, Øvrebyen, i mørketida. Foto: Bjørn Sverre Hol Haugen (Foto/Photo)
    1/1
    Stemningsfullt i Kongsvingers gamleby, Øvrebyen, i mørketida. Foto: Bjørn Sverre Hol Haugen