Hopp til hovedinnhold

Søndagsåpent på Skinnerbøl skolemuseum

På Skinnarbøl skolemuseum holder historielagene i Kongsvinger åpent hus alle fem søndagene i juli med kaffeservering og rikelig anledning til å mimre over gamle dagers skolegang gjennom pulter, plansjer, gjenstander og skolebilder.

Museet holder åpent søndagene 2., 9., 16., 23. og 30. juli

Fra kl. 12.00 til kl. 16.00.

Gratis inngang for alle

Adresse: Masterudvegen 394, 2211 Kongsvinger

 • 1/1
  Elever nyter solskinnet utenfor Skinnarbøl skolemuseum.

Gjenstandene her er samlet inn fra de mange skolene i Kongsvinger, alt i alt har det vært rundt 60 skoler i kommunen gjennom tida. Det er stor sjanse for at man kan kjenne igjen foreldre, tanter, onkler og besteforeldre på skolebildene.

 • Skinnarbøl skolemuseum. Fotografi tatt inne i klasserommet. Veggen er lysegrønn, på den henger skoleplansjer. Fire gamle skolepulter.
  1/6
  Skinnarbøl skolemuseum Kongsvinger museum
 • Skinnarbøl skolemuseum. Fotografi av skolen. Sennepsgul farge på veggen. Hvite vinduskarmer. I forgrunnen er det en benk og et stort tre. Foto er tatt under sommeren.
  2/6
  Skinnarbøl skolemuseum Kongsvinger museum
 • Skinnarbøl skolemuseum. Plansjer som forteller om skolehistorien i Kongsvinger.
  3/6
  Skinnarbøl skolemuseum Kongsvinger museum
 • Fotografi i svart-hvitt av en skoleklasse og lærer Simensen. Elevene og læreren blir fotografert utenfor Skinnarbøl skole, som nå er skolemuseum.
  4/6
  Skinnarbøl skolemuseum, en skoleklasse og lærer Simensen Kongsvinger museum
 • Skinnarbøl skolemuseum. Nærbilde av inngangsdøren. Døren ser lyserosa ut på fotografiet. Det er en dobbeltdør. Det er vinduer med spiler i døren.
  5/6
  Skinnarbøl skolemuseum Kongsvinger museum
 • Skinnarbøl skolemuseum. Bildet tatt utendørs. En mann spiller gitar i døråpningen mens publikum sitter og koser seg på benker. Det er en syrinbusk til venstre og til høyre i bildet.
  6/6
  Skinnarbøl skolemuseum Kongsvinger museum