Sverre Morken - fra mikro til makro

Forbausende smått, forbausende presist, og av forbausende kunstnerisk kvalitet, blir ofte sagt om det beste av hverdagskunsten vi alle omgir oss med – bare vi stopper opp og studerer den nærmere. Det er frimerker og sedler vi snakker om – og i utstillinga Fra mikro til makro er det Sverre Morkens kunstnerskap som grafiker, frimerkedesigner og gravør vi ønsker å løfte fram.

 • Sverre Morken-utstilling (Foto/Photo)
  1/3
  Utstilling av grafiker, frimerkedesigner og gravør Sverre Morkens arbeider. (Bilde 1 av 3)
 • Sverre Morken-utstilling (Foto/Photo)
  2/3
  Utstilling av grafiker, frimerkedesigner og gravør Sverre Morkens arbeider. (Bilde 2 av 3)
 • Sverre Morken-utstilling (Foto/Photo)
  3/3
  Utstilling av grafiker, frimerkedesigner og gravør Sverre Morkens arbeider. (Bilde 3 av 3)

Fra mikro til makro består av et bredt utvalg av frimerker og forarbeider til disse. 7. utgaven av norske sedler presenteres i sin helhet. Noe av materialet vises utendørs som forstørrelser på 70 x 100 cm aluminiumsplate. I tillegg vises et utvalg av Morkens «private» arbeider, dvs. trykk, tegning og treskulptur som ikke er gjort på oppdrag. Disse viser tydelig Morkens glede ved arbeidet, hans tekniske dyktighet og kunstneriske nivå. «Å tegne er å se», og å forstå romlighet. Morken behersker dette til fullkommenhet, og dette er i sin tur avgjørende for kvaliteten på arbeidet med de offisielle oppdragene.

Utstillingen er en vandreutstilling i regi av Kunstbanken i samarbeid med Folldal kommune, kuratert av Inger Lise Libakken. Den er å se på Kongsvinger museum, Gyldenborg i perioden 11.mars - 19. mai 2016.